Geilo Kulturkyrkje 7.april - 2.juni 2018

Oppdatert: 12. mai 2020
Geilo kulturkyrkje er en brukskirke, en slags sjømannskirke på fjellet. Gudstjenester og kirkelige handlinger er fremdeles bærende elementer, men i tillegg er Geilo kulturkyrkje kunstens og kulturens sted. Kirken har stille rom – steder for ettertanke, undring og kontemplasjon – og rom for konserter, drama, dans og andre kulturinnslag. Kirken har et kunstgalleri med eksponeringsmulighet for kunstnere fra fjern og nær.

Flere av rommene defineres som livssynsnøytrale, og kan derfor brukes til ulike formål for personer med en ikke-kristen livssynsbakgrunn. Kulturkyrkja er i tillegg et publikumsvennlig administrasjonssenter, med tjenlige arbeidsforhold for kirkens ansatte og frivillige.

Kirken ble nominert som årets trebyggeri 2010.

Kirkerommet og utsmykking

Kirkerommet er formet som en firkant. Alteret og altervinduene er plassert i et av de fire hjørnene, og utgangsdørene i de tre andre. De to bakveggene skiller to mindre saler fra kirkerommet. Veggene består av skyvedører, slik at disse salene kan åpnes opp og brukes som en del av kirkerommet. Når salene er adskilt fra kirkerommet er det anledning til å bruke dem til livssynsnøytrale handlinger, eller andre formål.

Utsmykkingen er laget av den internasjonalt anerkjente kunstneren Kjell Nupen. Nupen er født i Kristiansand i 1955 og utdannet ved kunstakademiene i Oslo og Düsseldorf.

Hovedutsmykkingen er utført under tittelen ”Uendelig reise”. Altervinduene består av 12 malerier i kunstglass, herdet på bæreglass. Tittelen på glassmaleriene er ”Fra mørke til lys”. Til disse hører også egne glassmalerier på kirkerommets hoveddør.

https://www.facebook.com/

Geilokulturkyrkje/


29 visninger0 kommentarer

© 2023 by Mission Gallery. Proudly created with Wix.com 

500 Terry Francois St. San Francisco, CA 94158

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now